jueves, 28 de febrero de 2019

1.- L'origen de l'atmosfera

Hola de nou!!! Us va agradar la classe anterior??' Espere que sí, avui os puge imatges perquè contextualitzeu una mica millor el tema. A més us deixe un resum textual de tot allò explicat en classe. Sa sabeu, si teniu alguna pregunta deixar-m'ho en els comentaris del blog o en el twitter.

Fa 4500 milions d'anys (Biologia i Geologia 4t ESO), el nostre planeta era una bola foc envoltada per un gran núvol de gas i pols. Quan es va començar a refredar, es va solidificar la superfície originant-se els continents i el fons marí. Hi havia molts volcans en erupció, els gasos de la qual s'acumulaven en la superfície, creant una atmosfera diferent a la que coneixem actualment. L'atmosfera primitiva tenia molt de vapor d'aigua, diòxid de carboni, nitrogen i altres gasos.

Milions d'anys més tard, quan l'escorça terrestre ja s'havia refredat, l'aigua de l'atmosfera va passar a estat líquid i, després d'intenses precipitacions, es van formar els mars i oceans.

Més tard va aparéixer la vida i l'atmosfera va canviar. La fotosíntesi retirava diòxid de carboni de l'atmosfera i ho passava als éssers vius, mentre que emetia oxigen a l'atmosfera. Quan l'atmosfera es va enriquir en oxigen, van sorgir els animals, capaços de respirar-ho.











No hay comentarios:

Publicar un comentario

9.- La contaminació atmosfèrica

Hola¡¡¡¡ Amb aquesta entrada finalitzem totes les meues propostes sobre aquesta unitat. No oblideu que esteu solament en la pestanya de Bit...