lunes, 11 de marzo de 2019

6.- El Vent

Hola¡¡¡¡¡ Aquesta entrada té molt a veure amb l'anterior ja que són qüestions que per la meua experiència són difícils d'entendre així que li donarem una altra volta de rosca afegint més informació. No sigueu peresosos i llegir l'entrada anteriors¡¡¡¡

El vent és una massa d'aire que es desplaça a causa de les diferències de pressió atmosfèrica que hi ha entre unes zones i unes altres de la Terra. Abans de començar veure aquest vídeo


Com van veure en l'anterior entrada, a causa de les variacions de temperatura i altitud, en la superfície terrestre existeixen:

- Borrasques o ciclons . Són àrees de baixa pressió , menor que 1013 *mb. Es produeixen perquè les masses d'aire càlid , en ascendir, es refreden; el vapor d'aigua es condensa en núvols i dona lloc a precipitacions. Són zones relacionades amb temps inestable .

- Anticiclons . Són àrees d'alta pressió , amb valors superiors a 1013 *mb. S'originen pel descens de masses d'aire fred que es calfen ; l'aigua condensada s'evapora i els núvols disminueixen i desapareixen. Són zones relacionades amb temps estable .


Les masses d'aire amb diferents temperatures no es mesclen fàcilment, i quan entren en contacte formen els fronts: un front fred consisteix en una massa d'aire fred que empeny a una altra d'aire calent; un front càlid està format per una massa d'aire calent que empeny una massa d'aire més fred.

Com curiositat us deixe aquest enllacen on si premeu en el mapa vereu una divertida representació del vent mundial en temps real:

http://depbiogeoquadrado.blogspot.com/2015/02/divertida-representacio-del-vent.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario

9.- La contaminació atmosfèrica

Hola¡¡¡¡ Amb aquesta entrada finalitzem totes les meues propostes sobre aquesta unitat. No oblideu que esteu solament en la pestanya de Bit...